Veelgestelde vragen

Is het gebruik van deze website gratis?

Antwoord: Ja, deze website is geheel gratis te gebruiken. Alleen mobiele gebruikers zouden mogelijk moeten betalen voor het dataverkeer dat ze verbruiken voor mobiel internet, maar dat gaat buiten deze website om.


Zijn de gegevens op deze website betrouwbaar?

Antwoord: Ja en nee. Ja, omdat steekproefsgewijs is gebleken dat de gegevens die aangeleverd zijn door derden erg betrouwbaar zijn. Nee, omdat het kan voorkomen dat vanwege werkzaamheden of tracewijzigingen bepaalde hectometerpaaltjes zijn verplaatst of verwijderd. Professionele gebruikers die de informatie van deze website gebruiken bij bijvoorbeeld hulpverlening worden sterk aangeraden met eigen bronnen te werken, omdat niet kan worden gegarandeerd dat de informatie op deze website actueel is.


Ik kan een hectometerpaaltje niet vinden, terwijl deze wel tussen het begin- en eindpunt zit. Hoe kan dat precies?

Antwoord: Op districtsgrenzen van Rijkswaterstaat en bij knooppunten kunnen af en toe gaten vallen in de hectometerpaaltjes. Het meest extreme geval betreft de A6 bij knooppunt Emmeloord. Daar verspringen de hectometerpaaltjes van kilometer 112,5 naar 278,3. Tussen deze twee punten (100 meter van elkaar vandaan) bevinden zich geen hectometerpaaltjes.


Bij een N-weg bij mij in de buurt weet ik dat een bepaald hectometerpunt bestaat, maar deze staat niet in de database. Waarom niet?

Antwoord: Alleen de weggedeelten die in beheer zijn van Rijkswaterstaat of provincies bevinden zich in de database. N-wegen die met hectometerpaaltjes zijn voorzien en die binnen de bebouwde kom liggen zijn soms helaas niet beschikbaar.


Wat is het doel van deze website en wie beheert dit?

Antwoord: Deze website is voortgekomen uit de ontevredenheid van de maker Stefan Verkerk. Hij vond het aanbod van websites met locatiegegevens over hectometerpaaltjes zeer beperkt en uiterst gebruiksonvriendelijk. Na een periode van intensief gegevens verzamelen biedt hij kostenloos dit initiatief aan om zo een zeer grote vraag van 112 fotografen, wegbeheerders en andere geinteresseerden te beantwoorden.